News & Press Releases - April 14, 2008

Mikael Thinghuus ny adm. direktør i IDDesign

Mikael Thinghuus, 45 år, tiltræder 15. april 2008 som adm. direktør i IDdesign. Mikael Thinghuus kommer fra en stilling som viceadm. direktør i ECCO med ansvar for ECCO Gruppens daglige ledelse. Han har spillet en central rolle i ECCO’s udvikling de seneste 5 år, hvor ECCO Gruppen har øget omsætningen fra ca. 3 til ca. 5 mia. DKK og har løftet indtjeningen markant fra ca. 80 til ca. 750 mio. DKK før skat.

”IDdesign har med sine IDEmøbler bolighuse et stærkt udgangspunkt for at gå foran i en konsolidering af bolighus-branchen. Skandinaviske forbrugere mangler i dag et bedre alternativ til IKEA i mellemprissegmentet. Jeg tror på, at IDdesign har dét der skal til for at tage denne plads i markedet, og jeg glæder mig til at være med til at realisere visionen om at skabe Skandinaviens bedste bolighuskæde sammen med ejere, bestyrelse og de mange dygtige medarbejdere i kæden,” siger Mikael Thinghuus.

Mikael Thinghuus overtager ansvaret for IDdesigns videreudvikling fra Simon Stampe, som har været direktør i IDEmøbler siden september 2006, og som har haft ansvaret for at gøre den daværende frivillige kæde klar til salg, for at gennemføre ejerskiftet i 2007 samt for i samarbejde med Axcel at etablere fundamentet for en integreret kæde. Simon Stampe forlader IDdesign efter eget ønske i løbet af maj 2008 og vil i overgangsfasen bistå den nye adm. direktør.

”Jeg har været meget glad for min ansættelse i IDEmøbler. Det har været en utrolig spæn-den-de proces at klargøre virksomheden til salg, få etableret partnerskab med en kapitalstærk og kompetent ny medejer og opbygge en ny organisation. Det har ikke været nogen helt ukompliceret opgave, hvor mange roller har ændret sig undervejs, og jeg føler nu, at det vil være det rigtige, både for virksomheden og for mig, at lade et helt nyt hold komme til og gennemføre næste del af rejsen.”

Christian Frigast, nuværende bestyrelsesformand i IDdesign og managing partner i Axcel siger: ”Vi er meget glade for at få Mikael Thinghuus ombord hos IDdesign. Mikael har en bred og meget relevant erfaring fra en række store, internationale virksomheder. Han har arbejdet med detailhandel og har samtidig et grundigt kendskab til hele værdikæden på tværs af industrier. Og ikke mindst har han været en af hovedkræfterne i den forandringsproces, som ECCO har været igennem de seneste år med imponerende resultater. En proces med mange paralleller til den udvikling, som IDdesign nu står overfor. Vi tror derfor, at Mikael har den rigtige profil til at føre virksomheden videre på sin rejse i omdannelsen til en integreret kæde med målsætningen om at blive Skandinaviens bedste bolighuskæde.”

Medindehaver og næstformand for bestyrelsen af IDdesign, Willy Støckler, siger: ”Simon Stampe blev ansat til at professionalisere IDEmøbler og tiltrække den nødvendige kapital, der skal til for at sikre kædens videre udvikling. Den opgave har han løst til perfektion, ligesom det i høj grad er Simons fortjeneste, at vores partnerskab med Axcel kom i hus. Det skylder vi Simon en stor tak for,” siger Willy Støckler og fortsætter: ”Det bliver nu Mikael Thinghuus’ opgave at videreudvikle IDdesign, en opgave han er godt rustet til med sin brede erfaring. Vi glæder os til samarbejdet med Mikael,” slutter Willy Støckler.

Styrkelse af den øverste daglige ledelse og bestyrelse:

Samtidig med ansættelsen af Mikael Thinghuus har IDdesign yderligere styrket bestyrelsen og den øverste daglige ledelse med fire stærke profiler med udpræget branche- og detailhandelserfaring samt dokumenterede resultater fra bl.a. IKEA, ILVA, Silvan og Expert. IDdesign har således udvidet den øverste daglige ledelse med to nye medlemmer:

  • Jens Nordgaard Hansen, 45 år, er ansat som økonomidirektør. Jens Nordgaard Hansen kommer fra en stilling som økonomidirektør i ILVA, hvor han de sidste fem år har haft ansvar for økonomi, HR og administration.
  • Thorbjørn Sejer Jensen, 41 år, er ansat som indkøbs- og kategoridirektør. Thorbjørn Sejer Jensen kommer fra Silvan, hvor han siden 1996 har varetaget en række ledende poster, senest som indkøbsdirektør med ansvar for Silvans indkøbs-, logistik- og marketingfunktioner.
  • Udover ovenstående består IDdesigns øverste daglige ledelse af kædedirektør Bo Pedersen, 44 år, samt logistikdirektør Henning Hjort Pedersen, 48 år.IDdesigns bestyrelse er blevet styrket med følgende medlemmer:
  • Sven-Olof Kulldorff (svensk), 54 år. Sven-Olof Kulldorff har gennem 26 år varetaget forskellige funktioner i IKEA, heraf i 9 år som øverste ansvarlige for IKEAs globale indkøbsvirksomhed med direkte ansvar for ca. 2.500 medarbejdere i flere end 40 indkøbskontorer i Asien, Europa og Amerika. Han har i denne position været en central figur til sikring af IKEAs konkurrencekraft.
  • Trygve Holtskog (norsk), 44 år. Trygve Holtskog er koncernchef i Expert-kæden i Norge. Han har her haft ansvar for at etablere Expert som kapitalkæde gennem opkøb på Nordisk plan. Expert-kæden har i Trygve Holtskogs ledelsesperiode gennemgået en kraftig udvikling med en vækst i omsætningen fra under 3 til over 10 mia. NOK og en forbedring af driftsresultatet fra ca. 120 til ca. 350 mio. NOK. Kæden har over 900 butikker, hvoraf mere end 200 er helt eller delvist ejet af Expert.For yderligere information, kontakt venligst: Christian Frigast Managing partner, Axcel Tlf. 26 32 64 00 Email: cf@axcel.dk
  • IDdesigns øvrige bestyrelse består af Jan Nielsen, Willy Støckler (begge tidligere butiksindehavere, nu medejere af IDdesign), Jens Christian Lorenzen (direktør, Otto Mønsted) og Søren Lindberg (partner, Axcel).