News & Press Releases - November 4, 2009

Sigurd Lilienfeldt tiltræder som partner hos Axcel Management

Sigurd Lilienfeldt, er tiltrådt som ny partner i Axcel Management den 1. oktober 2009 der herefter består af 8 partnere. Han kommer fra den globale konsulentvirksomhed, Monitor Group hvor han har været Senior Partner siden 2002. Udover at være et af verdens førende strategikonsulentfirmaer, er Boston-baserede Monitor Group aktiv i private equity gennem kapitalfonden Monitor Clipper Partners.

Med mere end 20 års erfaring fra den internationale konsulentbranche, har Sigurd Lilienfeldt igennem årerne oparbejdet omfattende strategisk og operationel ekspertise, som rådgiver for en lang række internationale koncerner i strategiske, operationelle og organisatoriske problemstillinger herunder assisteret klienter i gennemførelse af køb og salg af virksomheder. Endvidere har han været ansvarlig for udviklingen af Monitor Group’s Private Equity Services og har således arbejdet for en række førende kapitalfonde med due diligence opdrag og med value enhancement engagementer i porteføljevirksomheder. Sigurd har arbejdet og boet i flere lande – senest med base i Paris – og været en del af Monitor Companys Europæiske og globale ledergruppe.

Tidligere var Sigurd Lilienfeldt partner i det internationale konsulentfirma AT Kearney som købte Aarsø Nielsen & Partners, et af Danmarks førende strategikonsulentfirmaer som han i sin tid var med til at grundlægge. Han var endvidere med til at starte Danmarks førende IT-venturefond, IVS (i dag NorthCap Partners), hvor han også fungerede som rådgiver på en lang række investeringer.

”Sigurd Lilienfeldt har en imponerende international konsulentbaggrund på et meget højt niveau. Han har igennem en lang årrække oparbejdet en bred operationel og strategisk ekspertise og har erfaring fra virksomhedstransaktioner for en række internationale koncerner såvel som for private equity industrien. Det er kombinationen af disse kompetenceområder vi, i Axcel er enige om er af stor betydning i vor ambition om at være en stærk værdiskabende partner i forhold til vores eksisterende og nye virksomheder. Sigurd er samtidig en behagelig person der går ”lige til sagen” og vi tror på, at han vil passe rigtig godt ind i ’Axcelfamilien’,” siger Christian Frigast, Managing Partner hos Axcel.

Om baggrunden for sit skifte til Axcel siger Sigurd Lilienfeldt:

”Det har længe været et personligt ønske, at få mulighed for at anvende mine internationale konsulenterfaringer, som repræsentant for ejerskabet i både eksisterende og nye porteføljevirksomheder. Timingen for min indtræden i Axcel i det nuværende økonomiske klima synes ideel, idet min erfaringsbase er mere relevant end nogensinde. Samtidigt synes investeringsmulighederne i markederne mere attraktive end vi længe har set. Axcel’s flotte historiske performance, det store internationale netværk ogkvaliteten af Axcel’s investeringsteam, har gjort Axcel til et naturligt valg for mig”.

Sigurd Lilienfeldt er 50 år. Han er gift med læge, dr.med. Birgit Lilienfeldt og har tre børn. Han har en MSc i Economics & Business Administration fra Copenhagen Business School. Han er en ofte anvendt taler om virksomheders og nationers konkurrencedygtighed.